Katowice cały czas się rozwijają. Uważam, że w porównaniu z innymi miastami w Polsce, Katowice są w zdecydowanej czołówce najszybciej rozwijających się.
Są miejsca w Katowicach, z których wolałabym uciec, ale są takie, o których myślę dniem i nocą
Ocena "urody" danego miasta jest często bardzo subiektywna, 9 na 10 zapytanych osób odpowie iż Katowice są brzydkie i zakorkowane i niestety, ale mają rację. Wielokrotnie miałem okazję tam bywać i nie wyrozniają się niczym szczególnym oprócz słynnego Spodka, trudno mówić o ich pięknie czy zabytkach bo po prostu ich nie ma.
Dobrze są określone ostatnie dwie osoby jako nowicjusze, ponieważ nie kochają i nie znają tych pięknych miejsc od podstaw, a więc nie mają cudownych wspomnień związanych z Katowicami. To jednak jest moje Piękne Miasto, zawsze takie było i będzie, a te nowoczesne budowle może są ładne, ale nie robią na mnie wielkiego wrażenia, ponieważ takie zalewają cały nowoczesny świat, czyli to już jest betonowy i szklany standard. Nie dajmy się za bardzo ponieść temu prądowi, bo zatracimy to co jest naprawdę nasze!!!
Faktycznie jest o niebo lepiej niż mailo to miejsce jeszcze kilakanaście lat temu, co nie zmienia faktu iż moim zdaniem Katowice w dalszym ciągu są smutnymmiastem który nie ma zbyt wiele do zaoferowania pod wzgledem turystycznym.
Zgadza się, rozwijają się i zaczyna być coraz lepiej :) bez porównania z tym, co było jeszcze kilka lat temu... Można nawet powiedzieć, że Katowice to naprawdę fajne miejsce na weekendowy wypad z rodzinką, czy znajomymi. Jakby ktoś się wybierał do nas na wycieczkę to polecam hostel Mariacka 13 http://mariacka13.pl/ moi znajomi spoza Śląska byli zachwyceni.
Edytowano: 2017-06-20 12:00:38
Coraz ładniejsze są Katowice.
Po prostu kocham to miejsce