Dni Karpia 2019 w Dolinie Baryczy

Dni Karpia to jesienny cykl wydarzeń promujących wyjątkowość Doliny Baryczy. Zapraszamy po raz 14. do regionu, którego tradycje rybackie sięgają  800 lat. W 2019  nasi partnerzy – przedsiębiorcy, samorządy i organizacje, prześcigając się w pomysłach na uatrakcyjnienie oferty, zaplanowali ponad 80 wydarzeń plenerowych, aktywnych, wędkarskich, edukacyjnych i kulinarnych, odbywających się przez 10 weekendów od września do listopada.



Podczas Dni Karpia we wrześniu, październiku i listopadzie można aktywnie spędzić czas, zabrać dzieci, zaprosić znajomych, spotkać się z rodziną – ponad 80% wydarzeń jest szczególnie przyjaznym rodzinom! Jesienne weekendy nigdzie nie są tak piękne i bogate w atrakcje jak w Dolinie Baryczy. Specjalnie dla spragnionych przygody, świeżego powietrza, spektakularnych przelotów ptaków stworzyliśmy harmonogram weekendowy wydarzeń. Edycja 2019 jest wyjątkowa także ze względu na pojawienie się wielu nowości w programie min.: warsztaty kiszenia z Masterchef Junior Julką Cymbaluk (z kartą dużej rodziny obowiązuje zniżka na udział w wydarzeniu!), możliwość poznania legend, znanych rodów Doliny Baryczy oraz ciekawych miejsc na wycieczce z przewodnikiem, oraz interaktywne zajęcia ogólnorozwojowe z elementami sensoplastyki dla dzieci w wieku od 1. do 3. roku życia i ich rodziców.

Zwiedzenie Doliny Baryczy można zacząć od udziału w zawodach wędkarskich, spływie kajakiem czy rajdzie rowerowym, zakończyć kolacją rybną lub tańcem i śpiewem na imprezie plenerowej, a rano wziąć udział w przejażdżce bryczką lub udać się na spacer z ornitologiem. Zapraszamy do poznawania smaków i korzystania z usług turystycznych Doliny Baryczy – szczególnie polecamy te wyróżnione znakiem Dolina Baryczy Poleca. Znak pozwoli  odnaleźć ofertę najwyższej jakości, tworzoną przez ludzi z pasją.



W tym roku każdy, kto zakupi bilet na wydarzenie płatne lub odbierze bon na wydarzeniu bezpłatnym może wybrać w systemie internetowym nagrodę. Do puli nagród, oprócz koszulek, toreb, kubków, breloków, magnesów z wizerunkiem Dni Karpia, włączyły się  podmioty oznaczone znakiem Doliny Baryczy Poleca, będą więc pachnące malinowe przetwory i soki „Z Chaty Łaniaków”, słoiczki z przetworami rybnymi pochodzące z ekologicznego Gospodarstwa Rybackiego „Ruda Żmigrodzka”, zdrowe i ekologiczne kiszonki z Gospodarstwa Rolnego Sznajder, wytłaczane na zimno oleje roślinne z Doliny - p. Dwornikowskiej, naturalne soki i słodkie jabłka z Gospodarstwa Sadowniczego Dziekan oraz Pochodyła l Można będzie również wybrać vouchery na rodzinny kulig w Folwarku Jeździecki Jurand, romantyczną kolację lub bilety na noclegi w: Ceglanym Domu, Pensjonacie Lido

Dni Karpia w liczbach: 
to ponad 60 tys. odwiedzających turystów i mieszkańców, ponad 5 tys. sprzedawanych biletów, ponad  100 wystawców producentów i gastronomii lokalnych oferujących smaczne przekąski i zdrowe produkty na  licznych imprezach, ponad 50 organizatorów realizujących poszczególne imprezy, ponad 60%  uczestniczy w wydarzeniach kolejny raz,  78 % ankietowanych oceniło (w zeszłym roku) najwyżej wydarzenie na którym uczestniczyło, osoby odwiedzające to w większości:  osoby 35+; z wykształceniem wyższym, z województw Dolnośląskiego i Wielkopolskiego, śląskiego, mazowieckiego.

Komentarze

Nie znalazłem żadnych postów w tym temacie. Kliknij tutaj by dodać pierwszy
Newsletter Wypisz się z newslettera
Portal pozytywnych podróżników
Copyright 2005-2019
Znajdziesz nas na: