|
|
Wysłano: 2008-10-24 12:38:22
Ciekawy opis!Uwielbiam zamki,a jeszcze bardziej z ukrytymi tajemnicami:-),piękne zdjęcia!Pozdrawiam :-)
|
|
|
|
|
Wysłano: 2008-10-24 16:04:41
szkoda ze tak malo czasu na zwiedzanie i ze lato krótkie a pozostale pory roku maja niewiele słonecznych dni- malarza natury......Co Pani lubi oglądać zwiedzajac? Pozdrawiam P.S. Zadko wchodze ostatnio na te sronke, a szkoda.
|
|
|
Wysłano: 2008-10-24 16:11:41
Szkoda,bo ja już jestem uzależniona ;-)przyjemność sprawiają mi moje wycieczki oraz komentarze do nich ,gdy już się pojawią na polskich szlakach.Uwielbiam przyrodę,cieszy mnie gdy mogę napić się czystej wody prosto ze źródla i bez obaw że czymś się zatruję . Kocham zabytki,ruiny jak i te pięknie odrestaurowane.Staram się na moich szlakach wyszukiwać coś z przyrody jak i zamierzchłej historii :-)
|
|
|
Wysłano: 2008-10-24 17:07:41
obejrzalam Pani zdjecia na onet, super . Jednoczesnie podziwiam i gratuluje pasji zycia! Pozdrawiam
|
|
|
Wysłano: 2008-10-24 17:32:56
Bardzo dziękuję!!!Pozdrawiam również i życzę Pani wielu wspaniałych wycieczek :-)
|
|
|
Wysłano: 2008-10-24 20:07:32
Nigdy nie byłem w tym zamku, jednak po tej relacji nabrałem chęci odwiedzenia go. Jeżeli można to prosiłbym o więcej szczegółów dotyczących tej budowli. Pozdrawiam.
|
|
|
Wysłano: 2008-10-24 22:26:43
Opisy chyba nie oddadza charakteru miejsca....Malownicze połozenie i jego bryła same zachecaja do jego odwiedzenia, w srodku jest juz bardziej ubogo , ale malarstwo iluzjonistyczne i jedna "tajemnicza" komnata zrekompensuje brak wyposazenia wnetrz....Wart o , polecam , zreszta w okolicy jest tez zabytkowa wis Lanckorona . Ale widze Pan sporo juz zakatkow zaliczyl na mapie POlski , szczerze zazdroszcze. Pozdrawiam
|
|
|
Wysłano: 2008-10-24 23:07:54
Również pozdrawiam i dziękuję za odzew, szukam informacji z tych terenów , gdyż zmieniłem plany na przyszłe wakacje i zamiast jechać za granice naszego kraju, wspólnie z rodziną postanowiliśmy, iż następne wakacje spędzimy m.in. w Małopolsce bo mamy duże braki jeśli chodzi o ten region. Potem chcemy zahaczyć trochę o wschód Polski bo tam też cieniutko i może uda się nam jeszcze odwiedzić Mazury, trochę nad Bałtyk, do Gdańska, wracając fajnie było by odwiedzić parę zameczków np. Malbork, Kwidzyn, potem Toruń, Gniezno, Poznań i do domu :-)
|
|
|
Wysłano: 2008-10-25 11:33:17
Też nie byłam w tym zamku,ale jest mi dobrze znany,posiadam ciekawy album Zamki Polskie,dzięki temu można poznać wiele ciekawych zabytków.
|
|
|
Wysłano: 2008-10-25 12:42:47
Rzetelniejszy jest dla mnie przekaz od osób, które rzeczywiście odwiedziły dane miejsce i wyrobiły sobie o nim jakieś własne zdanie.
Korzystałem i na pewno będę nadal korzystał z różnych pozycji książkowych i wszelkich albumów z ciekawymi miejscami i eksponatami muzealnymi, jednak nie zawsze są one wiarygodne.
Prezentowane są np. eksponaty z wystaw sezonowych, lub ograniczonych czasowo. Zdarza się też tak, że czasami eksponaty są zamknięte przed oczami turystów, czyli są, ale w rzeczywistości ich nie ma, gdyż są nie dostępne :-)
Nie zawsze jest taka informacja dołączona do książki, zachwycamy się albumem jedziemy wiele kilometrów, ponosimy związane z tym wyjazdem koszty, a na miejscu okazuje się, że pooglądać to my sobie możemy te wybrane eksponaty, ale jeszcze raz tylko w owym albumie :-)
|