|
|
Wysłano: 2008-09-14 09:52:40
Ty tak wychodziłaś na Trzy Korony,a ja schodziłam do Krościenka,fajna trasa i przyjemna :-)
|
|
|
|
|
Wysłano: 2008-09-14 10:48:03
I te widoczki...dla mnie rewelacja:)
|
|
|
Wysłano: 2008-09-14 22:32:09
Pieniny są rewelacyjne.Od kilkunastu lat przynajmniej 1-2 dni w roku wędruję po tych górach.I wciaż są tak samo zachwycające.Dzięki za piękne zdjęcia!
|
|
|
Wysłano: 2009-07-10 10:34:10
Właśnie w najbliższy weekend wybieram się na taką trasę. Tylko sama się zastanawiam czy lepiej jest iść ze Sromowiec N. czy z Krościenka. Skąd jest bliżej? Chodzi mi o wejścia na szczyty: Sokolica-Zamkowa Góra-Trzy Korony. Tylko nie wiem skąd zacząć.
|
|
|
Wysłano: 2009-07-10 13:21:48
To zależy od tego, czy korzystasz z komunikacji publicznej , czy z własnego pojazdu. Jeżeli masz swój pojazd to korzystniej zacząć wędrówkę w Krościenku, zostawiając auto na rynku.Przejść zgodnie z opisem. A z Sokolicy wrócić kawałek na przełęcz i zejść zielonym szlakiem do Krościenka zamykając tm samym pętlę. Można też skorzystać z busów przewożących turystów ze Szczawnicy do Sromowiec- Kątów na przystań - wsiadamy na parkingu w Szcawnicy tam, gdzie kończy się spływ, lub na rynku w Krościenku- dalej albo stopem , albo na własnych nogach ( 4 km asfaltem), albo od razu w górę do szlaku niebieskiego prowadzącego z Czorsztyna na Trzy Korony i dalej do Szcawnicy. Krótszy szlak na Trzy Korony jest ze Sromowiec N. Ale ciekawszy widokowo z Krościenka
Udanej wędrówki i niesmowitych wrażeń! Pozdrawiam! :)
|
|
|
Wysłano: 2009-07-10 16:03:33
Ok dzięki. Mam własny pojazd :) i chyba wybiorę tą trasę z Krościenka. Przechodziłam nią tylko raz na wycieczce szkolnej (dawno temu) i była wtedy okropna mgła. Więc ciężko porównać mi ją widokowo :)
Natomiast ze Sromowiec N. wychodziłam rok temu, ale tylko na Trzy Korony :)
Dzieki i na wzajem życzę udanych wędrówek.
|
|
|
Wysłano: 2009-07-11 16:02:32
Ja w maju ponownie wróciłam w Pieniny.Wychodziłam ze Sromowców Niznych na Trzy Korony,Górę Zamkową i Sokolicę.Schodziliśmy chyba czerwonym szlakiem do Szczawnicy.Na dole miła niespodzianka bo szlak nagle kończy się i mamy przed sobą Dunajec.Za 2 złote flisak przeprawia turystów na drugi brzeg a tam jest już super szlak spacerowy do Sromowców Niżnych,który szczególnie polecam bo widoki po drodze cudowne.Trasa biegnie wzdłuż Dunajca po stronie słowackiej i czasowo zabiera 2 godziny.Pozdawiam!
Ostatnio edytowany: 2009-07-11 16:03
|
|
|
Wysłano: 2012-03-01 20:43:22
|