|
|
Wysłano: 2008-08-12 12:26:25
Słodkie dzieciaczki :) Zwiedzanie z dziećmi to specyficzny sposób podróżowania, zupełnie inna historia jak zwiedzanie bez dzieci :)
|
|
|
|
|
Wysłano: 2008-11-27 10:25:16
Świetne miejsce, szczególnie dla dzieciaczków, mogą cały świat zwiedzić w jednym miejscu.
|
|
|
Wysłano: 2008-11-28 09:16:16
Jeżeli ktoś lubi takie atrakcje jak wspomniany wcześniej Park Miniatur w Inwałdzie, to chciałbym podpowiedzieć, iż jest miejsce podobne w Kowarach, miasto leży na Dolnym Śląsku. Jeśli więc ktoś będzie w Karkonoszach to śmiało może udać się malowniczymi drogami do Kowar, gdzie nie daleko fabryki dywanów znajduje się Park Miniatur w którym można podziwiać najpiękniejsze pałace, zamki, kościoły i inne cuda pochodzące tylko i wyłącznie z ziemi dolnośląskiej. Jedną z okazalszych makiet jest Zamek Książ, gdzie koszt jej wykonania wyniósł ponad 200 tys. zl. Różnica jak widać jest taka, iż w Inwałdzie możemy pozwiedzać zabytki całego świata, a w Kowarach przede wszystkim odwiedzimy większość wspaniałych zabytków położonych na terenie Dolnego Śląska. Tak czy inaczej warto odwiedzić i jedno i drugie miejsce, bo każde ma swój nie powtarzalny klimat :-)
|
|
|
Wysłano: 2008-11-28 20:23:16
Darku, proponuję zamieścić wspomniane przez Ciebie Kowary w Twoich wycieczkach i pokazać wszystkim inny Park Miniatur.
|
|
|
Wysłano: 2008-11-29 00:34:01
W Kowarskim Parku Miniatur Dolnośląskich byłem już kilkanaście razy, miałem jakieś fotki, ale gdzieś mi się zapodziały akurat jak trzeba to nie mogę ich znaleźć.
Jak trafię jeszcze w tym roku słoneczny dzionek to obiecuję, że zrobię mały reportażyk i przedstawię go ogółowi :)
|
|
|
Wysłano: 2008-11-29 15:28:21
Zdjęcia z miniatur w Kowarach są w mojej wycieczce pod tytułem Karpacz i piękne Karkonosze. Wprawdzie byli tam moi rodzice a nie ja, ale w Karkonoszach byłam na feriach, gdzie jest bardzo pięknie.
|
|
|
Wysłano: 2008-11-30 13:00:53
Świetnie, że napisałeś o Parku Miniatur w Kowarach ponieważ na wiosnę planuję wycieczkę w Karkonosze. Będzie to napewno fajna atrakcja. Pozdrawiam!
|
|
|
Wysłano: 2008-11-30 13:46:43
Jeśli ktoś chce zwiedzić najwspanialsze zabytki Dolnego Śląska, a także zapoznać się z historia tych miejsc, to w ekspresowym czasie może tego dokonać właśnie w Parku Miniatur mieszczącym się w Kowarach.
|
|
|
Wysłano: 2009-09-26 20:57:30
mam takie pytanko czy można do parku miniatur byćz psem!!!
|
|
|
Wysłano: 2009-11-15 23:12:35
Słuchajcie kochani!
Znacie może jakąś ciekawą kwaterę blisko Inwałdu lub w Inwałdzie? Pozdrawiam
|