|
|
Wysłano: 2007-06-06 20:28:59
Na wszystkie wyprawy polecam przenośny filtr membranowy Filter-Słomkę. Praktycznie rozwiązuje on problem zaopatrzenia w wodę pitną. Zainteresowanych odsyłam do strony: http://www.allegro.pl/item203224490_filter_slomka.html . Pozdrawiam!!!
|
|
|
|
|
Wysłano: 2007-06-07 21:55:11
Może i reklama ale może sie przydać. Ze względu na wysoką cenę jak na około 4 tygodnie używania, kupiłabym raczej tylko jadąc do krajów niepewnych jak Egipt, głąb Turcji itp. W Polsce chyba po prostu taniej zaopatrzyć się w mineralną. Fakt trzeba ją wozić, ale na strumyk tez nie zawsze jest co liczyć :)
|
|
|
Wysłano: 2007-06-11 07:58:44
Najprostsze rozwiązania są zwykle najskuteczniejsze z wyjątkiem takich miejsc jak wspominasz. Co do trwałości tego urządzenia to z własnego doświadczenia wiem że jest o wiele większa niż deklaruje producent. Oczywiście wszystko zależy od stopnia zanieczyszczenia wody. Jak będziesz filtrować wodę z przydrożnej kałuży to zatka sie pewnie jeszcze szybciej. Ja użytkuję taki filtr tylko większych rozmiarów w domu i z początku wymieniałem wkłady tak jak deklarował producent co pół roku ale stwierdziłem że są w miarę czyste i teraz robie to co rok-półtora i jakoś sie (odpukać) nie psuje o czym przekonywał mnie serwisant że niechybnie uszkodzę nieodwracalnie membranę. Ot, reklama!
|
|
|
Wysłano: 2007-06-13 11:33:46
Zamiast filtrów można uzywac nadmanganianu potasu - dostępne w aptece, ale trzeba uważać żeby nie dosypać do wody za duzo tego niebieskiego proszku bo sie stanie żrąca. Ale w instrukcji zawsze jest napisane ile trzeba. Jeśli o mnie chodzi to jeszcze niegdy nie miałem problemu z zaopatrzeniem w wodę. W Polsce nie ma problemu, zawsze się znajdzie sklep, albo czysty górski potok
|