|
|
Wysłano: 2007-03-25 12:17:34
Gdzie się wybieracie tegorocznego lata?? I czy będzie to świat czy nasza Polska. Ja albo Polska albo kraje ościenne - Słowacja lub Czechy.
Na Słowacji wiem, że chcę zajrzeć do Tatralandii, do Demianowskich, fajnie byłoby wejść na Chopok, albo przynajmniej wjechać no i zamek Arabelli w Bojnicach. Ale co dalej? Co jeszcze polecacie?
|
|
|
|
|
Wysłano: 2007-04-10 15:55:08
Marzyłem o tym wyjeździe od kilku lat.
Wreszcie przyszedł ten czas - lipiec 2007 - St Petersburg. Wycieczka zorganizowana z biurem "Tęcza" z Bielska-Białej
W sumie nie zwiedziłem aż tak wiele (odrobinę Italii, Niemiec, Praga, Lwów, Wilno) ale najpiekniejsze miejsce jakie widziałem to Praga. Byłem juz trzy razy a nadal czuje niedosyt. Cudowne miasto. Polecam.
|
|
|
Wysłano: 2007-04-11 18:15:14
ja mam ochotę jechać w Karkonosze ale czy wypali to niewiem
|
|
|
Wysłano: 2007-04-15 15:42:51
Potwierdzam co do Pragi, śliczne miasto, ja byłam tylko raz, ale to na pewno nie był ostatni raz :)
A tu fotka od szwagierki - widok ze słynnego mostu praskiego
|
|
|
Wysłano: 2007-04-15 20:17:46
Dla mnie Praga to już jak "moje" miasto. Znam tam sporo zakątków.
Pierwszy raz byliśmy (z żoną) na trzydniowej zorganizowanej wycieczce ale to było tylko "powąchanie" które zaostrzyło apetyt. Potem za rok wybraliśmy sie na tygodniowy pobyt w Pradze który był niezapomnianym przeżyciem. Moglismy łazić gdzie chcieliśmy czy w dzień czy w nocy. Miasto jest bardzo bezpieczne. Mieszkaliśmy w hostelu na Kacerowie czyli kawał drogi od centrum ale superwynalazek czyli metro przenosiło nas w kilkanaście minut z jednej dzielnicy do drugiej.
Wtedy poznałem Pragę nie tylko od tej cukierkowej strony ale miałem okazje zajrzeć nieco głębiej w okolice rzadko odwiedzane przez turystów a nie mniej urokliwe. W ubiegłym roku pojechaliśmy jeszcze raz - tym razem tylko jeden dzień udało nam się wytrzasnąć na ten cel.
Mam nadzieję że wreszcie zrobią jakieś tanie latanie z Krakowa do Pragi to wtedy będzie można tam wypadać na weekendy. Na razie ta cholerna jazda autobusem dobija. Mój stary kręgosłup niestety coraz częściej się buntuje.
Poniżej fotka zrobiona z wieży ratuszowej (Nikon FG - fisheye Zenitar/K plus obróbka komputerowa) przedstawiająca płytę Rynku Starego Miasta i kościół Tyński a przewieziona z pierwszej do Pragi wyprawy sprzed pięciu lat.
|
|
|
Wysłano: 2007-04-17 10:59:27
Zajefajna fotka, prosimy więcej :)
|
|
|
Wysłano: 2007-04-17 11:24:14
Nie wiem dlaczego ale na moim kompie ona jest niewidoczna :-(
jak wysyłałem to była ale po wylogowaniu znikła...
Jestem tu od niedawna i nie wiem ile i jakich dużych zdjęć można wrzucać?
Znajomi mówią, że moje zdjecia są fajne ale ja jestem sceptyczny - mówią tak przez grzeczność.
Dziękuję i postaram sie jeszcze co nieco wysłać...
|
|
|
Wysłano: 2007-04-17 13:38:11
Zdjęcie wykonane aparatem cyfrowym Fuji FinePix4900 w 2004 roku;
przedstawia jedną z wielu rzeźb na Moście Karola - w głębi Zamek praski czyli Hradczany
|
|
|
Wysłano: 2007-04-17 14:01:34
I znów pięknie :)
Ograniczeń ilości nie ma (na razie :)) Chyba są ograniczenia wielkości i z tego co pamiętam trzeba być zalogowanym, to gwarantuje większy porządek i kulturę na forum
|
|
|
Wysłano: 2008-08-16 21:33:31
Od dawna marzyłam o Turcji i wreszcie się w tym roku udało :) fantastycznie spędzony czas, kolejne moje marzenie to Dubaj i mam nadzieję, że za rok również będę mogła powiedzieć, że wreszcie się udało
|