Coraz chętniej wybieramy tanie wakacje w Polsce - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2011-11-30 15:01:08

Tanie wakacje w Polsce to hasło dośc kontrowersyjne. Byłem w lipcu w Pobierowie i tanie piwo za 8zł trochę mnie zaskoczyło. Noclegi w Pobierowie tez do tanich nie należą. Co dziwne przemieszczając sie na zachód do Świnoujścia ceny znacznie spadły i tam juz faktycznie było taniej. Biorąc pod uwage drogie EURO a co za tym idzie ceyn wynajmu apartamentów czy nawet domków kempingowych w Chorwacji czy we Wloszech to w roku 2012 w Polsce można chyba będzie powiedzieć że jest tanio, ale póki co widać trend wzrostowy i sukcesywne zrównywanie sie cen nad polskim morzem do tych z południowych rejonow Europy.

Wysłano: 2011-12-06 11:40:45

To jest poprostu zenujace, tym bardziej , ze aby napedzic gospodarke powinno sie zachecac ludzi do urlopow ikorzystania z nadmorksich atrakcji wlasnie w polsce. Wierze jednak, ze osoby prowadzace male przedsiewziecia chca w ciagu 2-3 miesiecy lata zarobic jak najwiecej.... To jednak nie jest wyjscie.  Srednie krajowe pensje nadal nie wykazuja wyraznego wzrostu...grr

Ostatnio edytowany: 2011-12-06 11:41

Ostatnio edytowany: 2011-12-06 11:42

Ufolud

Wysłano: 2011-12-06 14:08:26

Niestety wszytskim rządzi rynek i pomimo tego że oferta noclegowa i gastronomiczna nad polskim morzem stale sie rozrasta to zapotrzebowanie rośnie jeszcze szybciej. Wydaje mi sie że nad polskim morzem najlepszym regulatorem cen jest pogoda. Kiedy kilka lat z rzędu jest w porządku pod tym względem to ceny idą do góry. Potem przychodzi zimny prysznic (w przenośni i dosłownie) taki jak mial miejsce w lipcy bieżącego roku i jest szansa że będzie małe przeregulowanie. Z tego co widze po moich znajomych to po doświadczeniach własnie z tego lata raczej wybierają się na południe. Myślę że to może byc trend w roku 2012, a jezeli będzie nad Bałtykiem mnie wczasowiczów to ceny noclegów nad morzem równiez powinny iść na dół. Pozyjemy, zobaczymy.

Wysłano: 2011-12-07 16:14:26

Groupon rozwija coraz bardziej swoja baze turystyczna i trafia mi na skrzynke coraz wiecej ofert znizkowych nad polskim morzem. Takie tez ceny sa dla mnie dostepne i takich chetnie korzystam. Kupilam, wiec oferte na sylwestra w najbardziej znanym hotelu w Mielnie nad samym morzem http://www.groupon.pl/oferty/szczecin/hotelmeduza-mielno/1860279. Mam tylko nadzieje, ze wszystko pojdzie z planem ;)

Ufolud

Wysłano: 2012-01-15 12:44:42

http://www.youtube.com/watch?v=qR3XReG2NAo

Wysłano: 2012-02-13 10:29:54

Jak szukałem miejsca na wyjazd znajomi polecili mi małą miejscowość koło Łeby, zadzwoniłem szybka rezerwacja i pojechałem do Sasina blisko morza ceny jak na miejscowość nadmorską w sezonie tez ok. można zaglądnąć a ich stronę http://sasinodominik.pl/ spoko miejsce polecam.

Wysłano: 2012-04-28 14:10:49

Powodów dla którzych wybieramy częsciej wczasy w Polsce niż za granicą jest wiele. Najważniejszym dziś powodem okazują się rosnące  kursy walut. Drogie euro sprawia że dużo ludzi stawia właśnie na wakacje w Polsce. Dodatkowo duże znaczenie mają rosnące ceny paliwa. Koszty podróży sprawiają że wielu rezygnuje z jazdy np do Chorwacji czy tez Bułgarii lub też w inne miejsca w Europie.  Poza tym uważam że wciąż panuje moda na wypoczynek w Polsce. Należy też zwrócić uwagę na oferty które są oferowane jako "tanie" podczas gdy może sie okazać zupełnie inaczej.

www.lotniczy-bilet.pl rezerwacja biletów lotniczych

Opinie o hotelach

Konkurs Lato z Polską

Logo Lato z Polską
Do wygrania noclegi w hotelach
FotoAnia.pl
Fotografia reklamowa
Portrety
Blog - zdjęcia i porady
Zapraszam!
e-ParkRozrywki.pl
Nowy serwis opisujący
Parki Rozrywki.
Wejdź i oceń
odwiedzone
Parki Rozrywki
Zapraszamy!
Skuteczna reklama

13 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 5 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
5196 użytkowników,
4143 wycieczek,
136470 zdjęć,
465 miast,
1309 atrakcji,
14074 postów.

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

Polecamy noclegi

Horyzont

Międzywodzie
Ceny od 30.00 PLN

Marysieńka

Przysucha
Ceny od 20.00 PLN

VILLA POD ORZECHEM

Zaniemyśl
Ceny od 28.00 PLN

Hotel Fero Lux***

Korbielów
Ceny od 75.00 PLN

Chopper Hostel

Wrocław
Ceny od 35.00 PLN

willa GREEN HOUSE

Gdańsk
Ceny od 45.00 PLN

Noclegi Wytchnienie

Lublin
Ceny od 35.00 PLN

DOMKI LETNISKOWE ŚLESIN-601766923 i SKORZĘCIN-693023456,

Ślesin-leśna, skorzęcin-dębowa
Ceny od 19.00 PLN

Leśny Dwór

Wolibórz
Ceny od 25.00 PLN

Domek na wsi

Augustów
Ceny od 30.00 PLN

SIEDLISKO LEŚNE WRONKA

Ostrowite - Wronka
Ceny od 40.00 PLN

Ostatnio na forum

Trivago

Porównaj na trivago ceny hotele w Gdansku
Polska noclegi
Strona główna | Dodaj nocleg | Kontakt | Biuro prasowe | Regulamin | Cennik | Reklama | Reklama dzienna

Polskie Szlaki 2005 - Turystyka w Polsce, Polska na wakacje czy urlop, noclegi, agroturystyka, turystyczna Polska
Przewodnik, turystyka w Polsce - Turystyka w najlepszym wydaniu