Również uwielbiam Kraków,tak samo traktuję to miasto... wracać i wracać...Po co? Bo zostawiło się tam własne serce!Fajnie by było mieć znów Kraków za stolicę:-)
Kraków do tej pory kojarzy mi sie z wycieczkami szkolnymi, chociaż byłem tam też nie tylko ze szkoły. To miasto naprawdę ma dusze!! I można sie w nim zakochać! Fajne zdjęcia!
a ja znalazłam w Krakowie coś dla dzieci. Jest to Ogród Doświadczeń prowadzony przez Muzeum Inżynierii Miejskiej. Dzieci mogą tam poprzez zabawę na świeżym powietrzu poznać podstawowe prawa fizyki
/www.ogroddoswiadczen.pl
Tak Kraków ma w sobie to coś i jest jednym z moich miast, do których chętnie wracam. Ale ogrodu botanicznego i zoologicznego jeszcze nie widziałam, muszę to koniecznie nadrobić.
Zoologiczny jest taki sobie ale Botaniczny warto zobaczyc. Mamy tu kilkanascie starych okazow pieknych drzew i mnostwo rzadkich roslin jednorocznych.
Zapraszam do mojego Krakowa:
http://midorihato.vel.pl/krakow.html
Kraków - magiczne miasto... jestem z nim zwiazana calym sercem... jak do tej pory moje zycie tak sie toczy, ze mam go w zasiegu reki:) prawie doslownie:) i mam nadzieje, ze tak pozostanie:)