Gdzie w góry? - Forum

1 2 3 ostatnia
Nawigacja stron
Autor Wiadomość
Wysłano: 2011-01-28 14:47:31

Witam,

chciałabym dowiedzieć się gdzie według was najlepiej udać się w góry... Oczywiście nie mówię tutaj o standardach typu Zakopane... Wolałabym coś mniej znanego. Jest zapewne mnóstwo pięknych górskich miejscowości, o których mało kto wie... Przekonałam się o tym będąc rok temu w Karpaczu. Jest tam naprawdę pięknie. Do tego nie wydałam fortuny na noclegi i znalazłam tanie pokoje praktycznie na dzień przed wyjazdem.

Ostatnio edytowany: 2011-06-30 15:50

Wysłano: 2011-01-31 23:20:31
Potwierdzam. Karpacz - super i okolica ciekawa na wędrówki. Jako nocleg polecam Pensjonat TOREJA. Zachodnioeuropejski luksus za polską cenę. Byłam w tym roku na zimowisku z dziećmi. Wspaniale.
Wysłano: 2011-03-26 09:31:10

Ja polecam oczywiście Tatry :) nie chcę reklamowac konkretnego schroniska czy pensjonatu, przejrzyj sobie oferty i zdjęcia, dużo jest tutaj: noclegi Zakopane - wiem, że znane wszystkim i dla wielu przereklamowane, ale mimo wszystko warto się tam wybrać.

Co do Karpacza to również jest ok, na pewno jak będziesz w tamtych terenach to warto zwiedzić okolicę. Przede wszystkim polecam skalne miasto w Czechach i zamki Dolnego Śląska, m.in. w Bolkowie oraz Książ w Wałbrzychu.

Wysłano: 2011-04-07 13:54:08

Witam Wszystkich na forum. Moim zdaniem są bardziej kameralne,a równei piękne miejsca jak Tatry czy samo Zakopane. Może Beskidy i wypad do Wisły? Można pozwiedzac i solidnie odpoczać.

Wysłano: 2011-04-13 16:23:43

znam świetne miejsce, jeździłem tam przez jakiś czas z rodziną, mianowicie były to góry Izerskie stosunkowo mało ludzi jeżeli chodzi o sezon w porównaniu do innych naszych rodzimych gór, zawsze spałem w wili pod zegarem, myślę że nic lepszego w tej okolicy nie znajdziecie jeżeli chodzi o nocleg, 

pozdrawiam

(748 kilometrów)
Wyślij wiadomość
Wysłano: 2011-04-13 17:58:19

Nie potrafię uwierzyć własnym oczom, jak czytam jak chwalicie Karpacz. Byłem na sylwestra w Szklarskiej Porębie, byłem kilka dni w Karpaczu i jak dla mnie jeśli chodzi o ośrodek narciarski, to w Polsce gorszy (od Karpacza) jest tylko Szczyrk.

Ale nie tylko o nartach mówię - ceny również największe. Dwa lata temu byłem w Zakopcu, rok temu w Szczawnicy, w tym roku zdecydowałem się na Szklarską i to była największa cena, jaka zapłaciłem w historii. Dodam, że standard bardzo niski, a zamawiałem kwatere w październiku i już wszystko było zajęte. Kolega był w Piwnicznej i za tą cenę miał apartament z wyżywieniem.

Jedyne do czego nie mogę się przyczepić to szlaki - są nienaganne, bardzo dobrze oznaczone. Nie wiem jak z nawierzchnią, bo wchodziłem w zimie na Śnieżke, Szrenice i jeszcze kilka mniejszych tras. No i śnieg dopisał :)

Ja chyba ze wszystkich miejsc w Polsce najbardziej lubię Pieniny i Gorce. Na Trzy Korony w weekend majowy będę już wchodził 4 raz - nigdy nie spotkałem wielu turystów, Szczawnica jest piękna, Czorsztyn, Niedzica bardzo urokliwe miejsca, świetna przyroda, niskie ceny noclegów.

Po wakcjach będę mógł powiedzieć coś więcej o Bieszczadach, bo zamierzam zwiedzić je całe.

Wysłano: 2011-04-14 09:28:13

Witam na forum. Moim zdaniem Najl;epiej wybrać się do Wisły i przy okazji podziwiać uroki Beskidu Śląskiego. To w końcu zimowa jak i letnia stolica wypoczynkowa.  W dodatku nie ma takich tłoków,co może być dodatkowym plusem.

Wysłano: 2011-05-01 14:43:30

Jak chcesz gdzieś dobrze wypocząć wyciszyć się polecam Bieszczady, Ustrzuki Górne, wejście na Połoninę Caryńską, Małą I Wielką Rawkę i powrót do Ustrzyk naprawdę warto, tylko jeszcze jedno aby dobrze zrealizować wypoczynek to najlepiej pojechać tam z początkiem wiosny lub początkiem jesieni.

Wysłano: 2011-05-06 18:20:10

W poszukiwaniu noclegów - tanich i z turystycznym charakterem proponuję wgląd w propozycje Polskiego Towarzystwa Schronisk Młodzieżowych. Przeznaczone są one dla turystów, raczej terenowych, niż hotelowych.

Przykład: schronisko PTSM "Pod Pielgrzymem" w Nowej Słupi (świętokrzyskie):  (foto)

immerjung

Wysłano: 2011-05-11 15:10:00

No cóż, jak wcześniej powiedziałem, schroniska PTSM jak i PTTK (których razem jest dużo w różnych częściach kraju) są mało ekskluzywne. Za to żaden hotel nie jest w stanie oddać atmosfery tych miejsc, zupełnie niepowtarzalnej. Są one otwarte dla wszystkich, tyle, że członkowie tych organizacji otrzymują w schroniskach niewielkie rabaty i to wszystko. Jeżeli chcecie poznać ciekawych ludzi, siedzieć przy ognisku pełnym śpiewu i przyjażni, to tylko tam.

Ostatnio edytowany: 2011-05-28 20:00

immerjung

1 2 3 ostatnia
Nawigacja stron

Opinie o hotelach

Konkurs Lato z Polską

Logo Lato z Polską
Do wygrania noclegi w hotelach
FotoAnia.pl
Fotografia reklamowa
Portrety
Blog - zdjęcia i porady
Zapraszam!
e-ParkRozrywki.pl
Nowy serwis opisujący
Parki Rozrywki.
Wejdź i oceń
odwiedzone
Parki Rozrywki
Zapraszamy!
Skuteczna reklama

13 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 5 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
5194 użytkowników,
4142 wycieczek,
136412 zdjęć,
465 miast,
1309 atrakcji,
14073 postów.

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

Polecamy noclegi

Horyzont

Międzywodzie
Ceny od 30.00 PLN

Marysieńka

Przysucha
Ceny od 20.00 PLN

VILLA POD ORZECHEM

Zaniemyśl
Ceny od 28.00 PLN

Hotel Fero Lux***

Korbielów
Ceny od 75.00 PLN

Chopper Hostel

Wrocław
Ceny od 35.00 PLN

willa GREEN HOUSE

Gdańsk
Ceny od 45.00 PLN

Noclegi Wytchnienie

Lublin
Ceny od 35.00 PLN

DOMKI LETNISKOWE ŚLESIN-601766923 i SKORZĘCIN-693023456,

Ślesin-leśna, skorzęcin-dębowa
Ceny od 19.00 PLN

Leśny Dwór

Wolibórz
Ceny od 25.00 PLN

Domek na wsi

Augustów
Ceny od 30.00 PLN

SIEDLISKO LEŚNE WRONKA

Ostrowite - Wronka
Ceny od 40.00 PLN

Ostatnio na forum

Trivago

Porównaj na trivago ceny hotele w Gdansku
Polska noclegi
Strona główna | Dodaj nocleg | Kontakt | Biuro prasowe | Regulamin | Cennik | Reklama | Reklama dzienna

Polskie Szlaki 2005 - Turystyka w Polsce, Polska na wakacje czy urlop, noclegi, agroturystyka, turystyczna Polska
Przewodnik, turystyka w Polsce - Turystyka w najlepszym wydaniu