Czy byłby ktoś chętny na wyjazd 11 kwietnia (niedziela) do Dol Chochołowskiej? Wyjazd rano z Krakowa np. Szwagrpolem o 6:40, powrót do Krakowa ok. godz. 18-19.
Ale kusząca propozycja jest tylko jedno ale chyba jeszcze nie kwitna krokusy.A może następna niedziela byłaby bardziej odpowiednia? Mozemy wtedy zorganizowac większa grupe krakowska co Ty na to?
Niestety w kolejną niedzielę wyjdę rano o 7 z pracy po nocy więc niestety termin niezbyt ciekawy. Muszę dostosować się do grafiku - może zakwitną wcześniej :) ?
Dajcie znać na forum gdy zakwitną krokusy w Dolinie Chochołowskiej. "Poluję" na ten moment od kilku lat. Uparłem się, że w tym roku muszę to zobaczyć. Byłem 22 marca, lecz dolina była jeszcze pod śniegiem.
Pozdrawiam,
Witam,
Czy ktoś już może wie czy sezon krokusowy otwarty w Chochołowskiej?
Planowałam wyjazd 10 kwietnia, ale zastanawiam się czy nie przełożyć na 17.
Proszę o informację.
Z tego co wiem, to krokusy były na Kalatówkach - dzwoniłam wczoraj do schroniska. Było ich co prawda niewiele ale były. I zostały zasypane śniegiem - bo pogoda nieciekawa. Dziś w Kronice pokazywali jak było wczoraj "w Tatrach" a jak jest dziś. Faktycznie - śnieg wszechobecny.
Może do mojego niedzielego wyjazdu coś się poprawi. Fajnie byłoby zobaczyć krokusy :)
Wyglada na to, że w połowie kwietnia Chochołowska zostanie najechana przez forumowiczów. Ja też się wybieram ale nie wiem jeszcze kiedy moja Wisełka gra. Piatek? Sobota? Niedziela? Taka karma, wszystko trzeba pogodzić