|
|
Wysłano: 2010-01-16 18:39:05
Wczoraj zakupiłem rakiety śnieżne. Wszystko dlatego ,że nie dało się iść w góry inaczej bo zapadałem się w śniegu. Dziś poszedłem pierwszy raz na Górę Borówkową. Było ekstra , tym bardziej ,że oprócz mnie w górach nie było nie było nikogo, piekne widoki, śpiew ptaków .
Mam pytanie gdzie chodzicie zimą w góry . Interesują mnie wędrówki na rakietach śnieżnych. Może macie już jakieś doświadzczenia. Ja zaczynam ale już mi się podoba.
Pozdrawiam
Janusz
|
|
|
Wysłano: 2010-01-18 10:02:24
Ja wędruję zimą w rakietach od kilku lat... Polecam - sprzęt jest w miarę lekki, nie trzeba dodatkowych butów, ani umiejętności narciarskich. Jest też szereg imprez organizowanych w różnych grupach górskich. Polecam wędrówki z przewodnikiem, organizowane od kilku lat przez STA Wierchy PTTK w Krakowie (www.wierchy.pttk.pl) Można zapoznać się ze sprzętem i pochodzić po górach :) Są także szlaki rakietowe i Zimowa Odznaka Górska dla tych co polubią sprzęt.Pozdrawiam :)
Ostatnio edytowany: 2010-01-18 10:04
|
|
|
Wysłano: 2010-01-18 19:00:20
ja byłm pierwszy raz i już polubiłem , kupiłem bardzo tanie rakiety śnieżne , tak na próbę , ale dobrze mi sAle wartro w takim dziewiczym terenie. Niestety tu gdzie mikeszkam to nie Krakków , a szkoda.
Pozdrwaiam
JAnusz
|