|
|
Wysłano: 2009-08-26 17:19:10
Bardzo fajne zdjęcia - już od dłuższego czasu choruję na ten zamek :)
|
|
|
|
|
Wysłano: 2009-08-26 20:28:53
Ja też chorowałem na ten zamek już od dłuższego czasu, jednak jakoś nie było mi do tej pory po drodze :)
Jak już się zmobilizowałem to po przyjeździe przeżyłem małe rozczarowanie - zamek był zasłonięty przez rusztowania i siatki ochronne. Poza tym podczas spaceru po parkowych alejkach strasznie gryzły nas komary, nie było więc wyjścia i musieliśmy się zwijać :)
Warto będzie powtórzyć tą wizytę, ale już po zakończonym remoncie.
|
|
|
Wysłano: 2009-08-26 23:13:36
Do zamku w Moznej mam 15 km. Odwiedzam to miejsce zazwyczaj wiosną, gdy kwitną azalie i rododendrony. Pięknie tu jest jesienią, wszystko w brązach i złocie. Zamek kojarzy mi się z disnejowskimi bajkami, jest fantastyczny! Też czekam na koniec remontu. :)
|
|
|
Wysłano: 2009-08-27 09:04:13
Pałac ma niesamowity charakter, wart zwiedzenia i pospacerowania po tamtejszym parku.
Darku, za jakiś czas gdy skończą remont powinno Ci się bardzo spodobać:)
Pozdrawiam:)
|
|
|
Wysłano: 2009-08-29 08:37:46
Na pewno odwiedzę ten zameczek bo urzekł mnie swym pięknem, ale dopiero jak będzie już w pełnej krasie, a w parku zakwitną azalię i rododendrony. Mam nadzieję, że do przyszłej wiosny zostaną usunięte te szpecące w tej chwili rusztowania.
|
|
|
Wysłano: 2009-08-31 16:11:12
Tak zameczek jest cudny ale ja również nacięłam się rusztowania. Rok temu przeprowadziłam się do Głuchołaz i teraz kiedy moja niunia ma juz rok warto było coś w okolicy zobaczyć niestety byłam troszku rozczarowana tymi rusztowaniami ale może do wiosny skończą :). Zwiedzaliśmy również zamek w środku też niestety byłam troszku rozczarowana że tak mało eksponatów posiadają. Ale napewno jeszcze tam zawitamy.
|
|
|
Wysłano: 2009-10-28 12:38:22
Cieszę się, że zamek wreszcie będzie miał dobrego gospodarza, który mam nadzieję przywróci mu wygląd i zadba o jego prestiż.
Jednak ciekaw jestem czy paskudne rusztowania zniknęły już z otoczenia zamku ?
Myślę że zamek w zimowej scenerii prezentował by się wspaniale i warto było by go odwiedzić i uwiecznić na fotografiach jeszcze przed wiosną.
Jednak warunkiem mego wyjazdu jest zakończenie remontu zamkowych elewacji, dlatego też jeśli dysponuje ktoś świeżymi informacjami na powyższy temat to proszę o odzew.
|
|
|
Wysłano: 2009-10-30 22:09:14
Przynajmniej raz w miesiącu przejeżdżam obok zamku. Mam wgląd na to co tam się dzieje. Na razie bez zmian. O zakończeniu remontu powiadomię! :)
|
|
|
Wysłano: 2009-10-31 13:36:47
Dzięki za odzew - trzymam cię za słowo jak rusztowania znikną to śmiało możesz alarmować. Po za tym jeśli byś się dowiedział na temat zamku, czy też na temat jego wyposażenia czegoś ciekawego to również możesz się tymi nowinkami podzielić.
|
|
|
Wysłano: 2010-02-21 23:41:08
Wszystkich, którzy będą w tym roku na opolszczyźnie, zapraszam do odwiedzenia zamku w Mosznej. Remont elewacji został już zakończony. Rusztowania są już zdjęte. :)
|