Poszukiwanie wiosny w Karkonoszach - Forum

1 2 ostatnia
Nawigacja stron
Autor Wiadomość
Wysłano: 2009-04-15 16:35:22
Gratuluję ciętego dowcipu i walecznej postawy! Twoja riposta jest beściarska.
C prawda ubiegłeś nas ale i tak się "odgryziemy", hahahaha!
A na Śniezkę to juz dałeś rady o własnych siłach wyleźć po tej kontuzji?

(567 kilometrów)
Wyślij wiadomość
Wysłano: 2009-04-15 17:28:50
Piękne Darku te Twoje Karkonosze i krokusy :) Jeszcze sporo śniegu w nich leży. Nigdy nie byłam w tamtych stronach i Karkonoszy nie wiedziałam :/ Z fotek przypominają trochę Beskidy , ale tak jak kiedyś pisałam , każde góry mają cos swojego , niepowtarzalnego i Karkonosze też na pewno coś takiego mają . Będę musiała kiedyś je odwiedzić :)

(23200 kilometrów)
Wyślij wiadomość
Wysłano: 2009-04-15 17:32:42
Ja obskoczyłem bardziej nizinne tereny Karkonoszy, natomiast co do Śnieżki to pomógł mi mój brat, który na moją prośbę zrobił mi parę fotek w wyższych partiach gór.
A tak na poważnie to byłem chyba jeszcze troszeczkę za wcześnie, bo krokusy dopiero zaczynały się przebijać, jednak pędów było dość sporo.
Co do mojej formy, to już powoli zaczynam chodzić. Wchodzenie na pagórki wychodzi mi już całkiem dobrze, gorzej jest ze schodzeniem.
Żałowałem tylko, że nie mogłem wyjść na Halę Szrenicką, a potem przejść się np. na Śnieżne Kotły, po drodze na pewno trafiłbym na większe skupiska krokusów, jednak moja kondycja mi na to nie pozwoliła jest jeszcze na takie wypady troszeczkę za wcześnie.

(4863 kilometrów)
Wyślij wiadomość
Wysłano: 2009-04-15 21:23:50
W przyszłym roku poszukam krokusów w Karkonoszach :-)
Zaciekawiałeś mnie swoją relacją i zachęciłeś do zmiany wiosennych zwyczajów. Cieszę się, że szybko wracasz do zdrowia :-)
Pozdrawiam :-)

(23200 kilometrów)
Wyślij wiadomość
Wysłano: 2009-04-15 22:40:50
Chciałem w ten przekorny troszeczkę sposób dołączyć się do waszego wypadu w Tatry. Od samego początku popierałem pomysł Marka z tropieniem krokusów, dlatego też nie mogąc się z wami wybrać na tatrzańskie hale postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i solidaryzując się z Midorihato pojechałem tropić krokusy w pobliskie Karkonosze. Co jak widać na załączonych fotkach mi się udało :)
Wysłano: 2009-04-16 00:46:11
I to jak sie udalo!
U nas wiosna w znacznie gorszej formie.
Ponadto Ty cos w sobie musiesz miec skoro kilkoma kwiatkami zwabiles nasza Dorotke i nakloniles do takich deklaracji!
;)

(4863 kilometrów)
Wyślij wiadomość
Wysłano: 2009-04-16 01:33:07
Marku ;-) u nas wiosna pyszni się poza krokusami,fiołkami, hiacyntami, cebulicami i przebiśniegami oraz ziarnopłonem wiosennym i kaczeńcami także żywcem, pierwiosnkami nie zapominając jeszcze o dopiero co przekwitłych przylaszczkach i wciąż bielących się zawilcach czy żółtych żonkilach, sasankach, stokrotkach i tulipanach! A drzewa? Po kilku słonecznych dniach wyglądają jak ślubne bukiety ! Wszystko kwitnie a jak nie kwitnie to świergoli ;-) i bzyka albo fruwa z kwiatka na kwiatek... Nasza wiosna szaleje z kolorami, dźwiękami i zapachami. Nawet zieleń ma niezliczoną ilość odcieni i tonacji. Nasza wiosna ma nieskrepowaną wyobraźnię i szczodrze obdarowuje nasze zmysły :-) bogactwem i intensywnością doznań :-)
Nasza wiosna jest wręcz nieprzyzwoicie zmysłowa i niebotycznie piękna.
Wysłano: 2009-04-16 07:22:38
No coż? Nie każdy ma takie oko jak Ty!
I jeszcze na dodatek potrafi swoje uczucia tak pięknie ując w słowa. Chylę czoła...
Wysłano: 2009-04-16 10:15:37
Rzeczywiście Dorota ma dar ujmowania w piękne słowa i zgadzam się, że wiosnę mocno czuć i widać!
A przecież Ty Marku w swojej okolicy też znalazłeś pierwsze oznaki wiosny!
Wysłano: 2009-04-16 10:27:32
No niby znalazłem ale nie takie kolorowe jak u Darka.
A może trzeba by założyć różowe okulary?
1 2 ostatnia
Nawigacja stron

Opinie o hotelach

Konkurs Lato z Polską

Logo Lato z Polską
Do wygrania noclegi w hotelach
e-ParkRozrywki.pl
Nowy serwis opisujący
Parki Rozrywki.
Wejdź i oceń
odwiedzone
Parki Rozrywki
Zapraszamy!
FotoAnia.pl
Fotografia reklamowa
Portrety
Blog - zdjęcia i porady
Zapraszam!
Skuteczna reklama

13 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 5 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
5194 użytkowników,
4142 wycieczek,
136382 zdjęć,
465 miast,
1309 atrakcji,
14074 postów.

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

Polecamy noclegi

willa GREEN HOUSE

Gdańsk
Ceny od 45.00 PLN

SIEDLISKO LEŚNE WRONKA

Ostrowite - Wronka
Ceny od 40.00 PLN

Horyzont

Międzywodzie
Ceny od 30.00 PLN

DOMKI LETNISKOWE ŚLESIN-601766923 i SKORZĘCIN-693023456,

Ślesin-leśna, skorzęcin-dębowa
Ceny od 19.00 PLN

VILLA POD ORZECHEM

Zaniemyśl
Ceny od 28.00 PLN

Chopper Hostel

Wrocław
Ceny od 35.00 PLN

Noclegi Wytchnienie

Lublin
Ceny od 35.00 PLN

Domek na wsi

Augustów
Ceny od 30.00 PLN

Hotel Fero Lux***

Korbielów
Ceny od 75.00 PLN

Leśny Dwór

Wolibórz
Ceny od 25.00 PLN

Marysieńka

Przysucha
Ceny od 20.00 PLN

Ostatnio na forum

Trivago

Porównaj na trivago ceny hotele w Gdansku
Polska noclegi
Strona główna | Dodaj nocleg | Kontakt | Biuro prasowe | Regulamin | Cennik | Reklama | Reklama dzienna

Polskie Szlaki 2005 - Turystyka w Polsce, Polska na wakacje czy urlop, noclegi, agroturystyka, turystyczna Polska
Przewodnik, turystyka w Polsce - Turystyka w najlepszym wydaniu